Orez la aburi

de Mitinita in Jamie Oliver, 8 Oct 2014 | 9619 vizualizari

 

Dupa reteta lui Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • orez
  • apa
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez la aburi:

Metoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati.

Intr-o oala mare,punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si clatim pana apa devine limpede.

Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti orezul si asteptati pana cand orezul incepe sa "danseze" in apa. Din acel moment mai fierbeti 5 minute.

Puneti orezul intr-o strecuratoare de metal. Varsati apa in care a fiert si adaugati putina apa proaspata. Asteptati sa fiarba apa si puneti strecuratoarea cu orez pe oala. Acoperiti orezul cu folie de aluminiu sau cu un capac. Lasati orezul la aburi 8-10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez la aburi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri suedeze