Am o vecina care mi-e tare draga. E o mamaita micuta de statura, cu parul carunt, vaduva, dar cu un chef de viata pe care multi tineri nu-l au. Mi-a imprumutat intr-o zi o carte de bucate si acolo am gasit acest preparat de care auzisem dar pe care nu l-am pregatit niciodata.
Sa-l incercati ca nu-i greu deloc si-i si tare gustos.
Punem laptele la fiert. Cand da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta moale.
Tragem vasul de pe foc, adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine.
Compozitia optinuta o punem intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3 adancituri in care spargem cate un ou.
Presaram putina sare peste oua si bagam la cuptorul incins la 200 grade pana cand se coaguleaza albusul si devine de culoare alba.
Taiem slaninuta felii si o prajim putin.
Spargem (taiem) o ceapa alba sau rosie, zdrobim un bot de banza de burduf si ne ospatam pana nu mai putem. ;)