Placinta cu branza sarata

de susu in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2010 | 12143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina de buna calitate
  • 100 ml apa minerala
  • 125 ml iaurt gras
  • Un praf de sare
  • Impachetare:
  • 175 g unt
  • 30 g faina
  • Compozitie:
  • 500 g branza sarata
  • 500 g urda dulce
  • 5 oua
  • 1 legatura marar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Din galbenusuri, apa minerala, sare, iaurt si 400 g faina se face un aluat neted si elastic. Aluatul se aseaza pe masa unsa cu ulei si se imparte in doua. Untul se amesteca cu faina. Se ia o parte de aluat si se intinde pe masa unsa cu ulei intr-o foaie patrata. Daca faci doua foi imparti compozitia de unt in doua parti. Se pune ½ din compozitia de unt pe toata suprafata foii apoi se cresteaza ca in imagine formand o cruce. Se pliaza mai intai coltul din stanga jos apoi cel din dreapta sus apoi cel din stanga sus si dreapta jos. Vom obtine un patrat. Fiecare bucata de aluat impachetat se aseaza pe o tava cu partea spre care s-au facut plierile in jos, se infoliaza si se da la frigider pentru 15 minute. Apoi se aseaza pe planul uns cu ulei cu parte ape care s-au facut plierile in sus, se unge usor cu pensula cu ulei aceasta suprafata si se intinde din nou in patrat. Se fac apoi iar crestaturi ca prima oara. Se pliaza iar si se da 30 minute la frigider. Se intinde apoi aluatul (la fel ca a doua pliere ungand cu ulei), se taie dupa preferinta. Acest aluat este foarte bun atat la cornulete, saratele, croissante si placinte. Se ruleaza foaia pe sucitor sa ne fie mai usor dupa care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se fac niste gauri cu furculita, se aseaza umplutura ( am amestecat toate ingredientele), se aseaza a doua foaie si daca doriti se taie cruda. Se da cu galbenus de ou si se da la cuptor pentru 40 de minute. Se poate umple cu branza dulce sau sarata si chiar cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv