Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2010 | 7310 vizualizari

 

Are diverse denumiri in functie de forma si de compozitie, eu am facut ieri nigirizushi care este facut din orez presat care are desupra o bucata de peste crud, fructe de mare sau omleta si temarizushi care este cel mai intalnit in bucatria familiala in japonia, este o bila de orez care are in compozitie bucati mici de peste crud, legume, fructe de mare .

 

INGREDIENTE

 Ingrediente necesare :

  • orez pentru sushi ( eu am folosit ieri o canita de cafea plina cu orez) dar se poate inlocui cu un orez mai lipicios  ,
  • otet de orez spune  reteta se poate inlocui un un otet alb daca nu gasiti ,
  • 2 linguri de zahar,
  • cateva de somon ( se poate inlocui cu pastrav afumat, macrou afumat, orice  peste crud afumat) , 
  • o bucata de castravete curatat,
  • wasabi,
  • sos de soya
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi:

 Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia completa a apei , amestecand incet din cand in cand. Apoi am lasat orezul la racit 10 minute. Separat am facut intr-un bol un sfert de canita de otet de orez, 2 linguri de zahar ( de trestie am pus eu ) si putina sare. Am turnat amestecul peste orez si am amestecat bine. Orezul este foarte lipicios dar bobul ramane totusi intreg .

   Intr-un bol am amestecat o parte din orez cu somon taiat cubulete mici de tot.In alt vs am amestecat orez cu cubulete mici de castravete . Din amestecurile obtinute am modelat bile mici de sushi, acestea sunt  temarizushi .

   Din alta parte de orez am modelat niste  suluri mici aplatizate peste care se pot pune fasii de peste crud . Acestea sunt  nigirizushi , puteti sa le puneti deasupra fructe de mare ( creveti sectionati, calamari) sau omleta  eu am pus doar somon de data asta si am pus si o fasie mica de alga de decor . Am facut un platou asortat cunigirizushi  si temarizushi ,  o gustare rece excelenta daca vreti sa testati si gusturi noi. Se servesc stropite cu putin sos de soia si pasta iute wasabi care seamana cu pasta noastra de hrean ( e tot ceva sortiment de  hrean) doarr ca e mult mai iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (18)

Corinuta 1

18.08.2010, 14:38

Sylviuta, de sushi nush ce sa zic....n-am mancat, dar tare cuminti stau acolo-n farfurie!

Sylvia 1

18.08.2010, 15:46

Incearca unul

mihaelar63 1

19.08.2010, 07:53

, grozava reteta caci nori nu gasesc, si eu am sa ,, ma joc ''cu
te-------shi si ne----z----shi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de orez cu ton