Supa-crema de peste

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 16 Oct 2015 | 4682 vizualizari

 

Este una din supele mele preferate din categoria superlor-crema. Secretul unei supe gustoase si aromate este sa facem baza de supa-crema de legume savuroasa. Va dau reteta mea de baza, care merue are succes aici in casa.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 bucati de peste congelat
  • 1 cub concentrat de fructe de mare
  • 2 morcovi mari
  • 1 patrunjel
  • 1/2 ardei gras rosu mai mic
  • 1/2 dovelecel mic
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie mica coapta
  • optional paste mici(coate)
  • coriandru verde proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema de peste:

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in apa rece cu sare si cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Cand e fiert-dupa cca 10 minute de fierbere scoatem pestele si apa o strecuram si o punem deoparte .

- Pregatim legumele pentru supa-crema. Le curatam si le spalam, apoi le taiem in cuburi potrivite. In oala punem putin ulei de malsine (eventual adaugati cu putina margarina vegetala pentru gatit. Adaugati ceapa si o caliti la foc mediu, putin doar, cat sa capete putin gust. Punem la ceapa si cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,si aduagam ardeiul, morcovii. Mai lasam 3 minute la foc mediu si aduagam restul legumelor (rosia,cartofii si curgetul). Amestecam si turnam supa de la peste, cat sa treaca peste legume cu 2 degete. Adaugam sare, putin piper alb si un cub de concentrat de fructe de mare. Lasma sa fiarba bine si apoi cu blenderulo vertical pasam toata supa pana devine crema, dar nu foarte groasa. Trebuie sa aiba o consistenta potrivita. 

- Intre timp curatam pestele de piele si de oase daca mai sunt  si il faramitam in bucati nu foarte mici-potrivite, dupa plac. Le punem in supa si daca ne place putem fierbe paste marunte-tip coate mici. La final tocam marunt coriandru verde proaspat-acesta da un gust fenomenal acestei supe. Stingem focul si servim- cu crutoane sau pain prajita- 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

cristeena20 1

16.10.2015, 22:43

doar legumele le pasam buni, pestele fiert ila duagam maruntit la supa

cristeena20 1

16.10.2015, 22:43

multumesc tocmai am mancat la cina

Andra_Constantinescu 1

17.10.2015, 08:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa rece de capsuni cu crochete de branza