Yumyyyyy!! Calda, fina, dulce, cremoasa! Te scoala din boala, nu altceva!! Vorbesc din punctul meu de vedere, pentru ca sunt fana a dovleacului. Dar stiu ca nu sunt multi cei care il adauga prea des in meniul lor. Nici Lucian nu este innebunit dupa el. Asa ca am folosit cateva trucuri pentru a-l convinge sa guste. De exemplu, am folosit ierburi aromatice, cum ar fi salvia, rozmarinul si cimbrul, pentru a acoperi cat de cat aroma dovleacului si am servit supa cu paine prajita in cuptor, unsa din belsug cu usturoi, unt si ceva verdeata gasita prin frigider. Siiii???? Am reusit! L-am convins! A gustat chiar un bol intreg!! ;)
Iar cand i-am povestit si cate beneficii are dovleacul, cum ar fi: bogat in vitamina C, A, B1, B3, B6, acid folic, calciu, fier, fibre, are un continut caloric scazut, contine betacaroten si chiar previne aparitia ridurilor si reda stralucire tenului, l-am mai convins sa mai pape o portie si a doua zi!! ;)
Principiul, prepararii oricarei supe - creme este foarte simplu. Toate legumele se fierb taiate in orice forma doriti, pentru ca oricum sfarsesc sub forta blenderului. Nici in ceea ce priveste supa - crema de dovleac nu stau lucrurile altfel. Asadar, am curatat toate legumele si le-am taiat un cuburi.
Intr-o cratita am incins uleiul si am rumenit usor in el rozmarinul, salvia si cimbrul. Dupa cateva secunde, am eliminat salvia, pentru ca nu as fi vrut ca aroma sa atat de puternica sa o acopere pe cea a celorlate ingrediente.
Am adaugat in cratita legumele taiate-n cuburi, supa de pui si am asezonat cu sare si piper. Am fiert pana cand acestea s-au inmuiat complet.
Am scos intr-o cana excesul de lichid si am pasat legumele. Apoi am turnat din lichidul din cana, putin cate putin, pana cand am obtinut consistenta dorita. Am adaugat in crema de dovleac si smantana si am amestecat bine. Gustam de sare si mai adaugam daca este nevoie.
Servim cu putina smantana deasupra si cu crutoane aromate.
Sa va povestesc putin si despre crutoane, desi nu am fost inspirata sa fac si ceva poze din timpul pregatirii. Data viitoare nu voi mai rata ocazia! Avem nevoie de o bagheta pe care o taiem in felii, dar nu pana la capat. In fiecare sectiune, ungem cu usturoi, unt si presaram patrunjel foarte marunt tocat. O imbracam in folie de alumniu, insa fara a o acoperi la suprafata si o rumenim in cuptor. Un deliciu garantat!
Enjoy!!!