Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă

de Bucataras in Supe, 23 Oct 2024 | 1499 vizualizari

 

Toamna vine cu arome bogate și calde, iar supa cremă de dovleac este exact ceea ce ai nevoie pentru a profita din plin de acest sezon. Dacă omiți baconul la servire, te poți bucura de un preparat gustos de post.
Pentru această Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă, ai nevoie de următoarele ingrediente: dovleac, ceapă, morcovi, pastarnac, țelină.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă:
  • 500 g dovleac
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 1 păstârnac
  • 1 bucată mică țelină
  • 250 g bacon
  • ulei de măsline
  • 2 l apă
  • baghetă de pâine pentru crutoane
  • cimbru
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă:

Cum se prepara Supa cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă:

Taie bagheta de pâine în cuburi. Stropește-le cu ulei de măsline și condimentează-le cu sare și praf de usturoi. Rumenește-le într-o tigaie încinsă până capătă o crusta rumenă și devin crocante. Scoate-le apoi pe o farfurie.

În aceeași tigaie, prăjește baconul până devine ușor crocant, apoi scoate-l pe un platou tapetat cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de grăsime.

Curăță dovleacul, ceapa și rădăcinoasele, apoi taie-le în cuburi potrivite.

Pune la încins pe foc o oală cu puțin ulei de măsline. Pune ceapa și rădăcinoasele la călit și lasă-le până se rumenesc ușor. Condimentează cu puțină sare. Adaugă și cuburile de dovleac și lasă totul la rumenit încă 1 minut, apoi adaugă apă. Lasă la fiert până devin bine pătrunse.

Cu ajutorul unui blender vertical, pasează toate legumele din supă până obții o compoziție omogenă și cremoasă. 

Servește supa cremă de dovleac împreună cu baconul crocant și crutoanele aromatizate. Este un deliciu care îți va încălzi și papilele și inima.

Încearcă și rețeta de Supă de dovleac cu smântână sau varianta de Supă cremă de sfeclă roșie.

Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de dovleac copt cu ciuperci de pădure, absolut delicioasă.

Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Dacă omiți baconul la servire, te poți bucura de un preparat gustos de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supă germană de dovleac cu ghimbir (Kurbissuppe)