Toamna vine cu arome bogate și calde, iar supa cremă de dovleac este exact ceea ce ai nevoie pentru a profita din plin de acest sezon. Dacă omiți baconul la servire, te poți bucura de un preparat gustos de post.
Pentru această Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă, ai nevoie de următoarele ingrediente: dovleac, ceapă, morcovi, pastarnac, țelină.
Cum se prepara Supa cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă:
Taie bagheta de pâine în cuburi. Stropește-le cu ulei de măsline și condimentează-le cu sare și praf de usturoi. Rumenește-le într-o tigaie încinsă până capătă o crusta rumenă și devin crocante. Scoate-le apoi pe o farfurie.
În aceeași tigaie, prăjește baconul până devine ușor crocant, apoi scoate-l pe un platou tapetat cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de grăsime.
Curăță dovleacul, ceapa și rădăcinoasele, apoi taie-le în cuburi potrivite.
Pune la încins pe foc o oală cu puțin ulei de măsline. Pune ceapa și rădăcinoasele la călit și lasă-le până se rumenesc ușor. Condimentează cu puțină sare. Adaugă și cuburile de dovleac și lasă totul la rumenit încă 1 minut, apoi adaugă apă. Lasă la fiert până devin bine pătrunse.
Cu ajutorul unui blender vertical, pasează toate legumele din supă până obții o compoziție omogenă și cremoasă.
Servește supa cremă de dovleac împreună cu baconul crocant și crutoanele aromatizate. Este un deliciu care îți va încălzi și papilele și inima.
Încearcă și rețeta de Supă de dovleac cu smântână sau varianta de Supă cremă de sfeclă roșie.
Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de dovleac copt cu ciuperci de pădure, absolut delicioasă.
Pofta buna!
1
Dacă omiți baconul la servire, te poți bucura de un preparat gustos de post.