Azi e inceput de saptamana,asa ca va recomand ceva imperial;nu-i o regula,asa mi-a venit!!
Punem puiul curatat si spalat la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adunam spuma, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate mare. Mai adaugam 1 lingurita cu sare si cateva boabe de piper. Lasam sa fiarba incet cu capac 40 minute.
In acest timp facem galustele: intr-un castron batem ouale cu sare, piper, nucsoara, untul moale, adaugam faina amestecata cu gris iar dupa ce am omogenizat bine rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 15-20 minute, depinde de cuptor. Dupa ce s-a racit, decupam cubulete sau orice alta forma, apoi lasam galustele deoparte.
Supa o strecuram, punem inapoi in oala supa limpede, potrivim de gust iar cand incepe sa fiarba adaugam galustele si lasam sa fiarba 5 minute.
Servim supa imediat cu patrunjel verde deasupra.
1
pentru legumele din supa si pui se gasesc multe intrebuintari: pui rasol cu mujdei si mamaliga, pui la cuptor cu legume sotate, salata de boeuf