Supa din rasol de vita

de MOKUSKA in Supe, 20 Iul 2014 | 10094 vizualizari

 

Cea mai delicioasa supa. Devine si mai gustoasa daca adaugam orice zarzavat, legume avem in frigider. Singura leguma pe care nu o pun in supa este cartoful, pentru ca devine tulbure de la el.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg rasol vita
  • 4 morcovi
  • 4 radacini de patrunjel
  • 1 gulie mica
  • o felie mare de telina
  • 1 ceapa
  • un catel de usturoi
  • 1 ardei gras rosu si galben
  • telina verde
  • 1 felie mica de varza alba
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rasol de vita:

Se spala carnea, se lasa putin in apa rece, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se curata zarzavatul, morcovul si patrunjelul se cresteaza in 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte putin, ardeii se lasa intregi, varza se lasa felie, telina verde nu se toaca. Toate ingredientele de mai sus, in afara de sare se pun la fiert la foc mic impreuna cu carnea, care a fiert in prealabil 1 ora. Inainte sa luam supa de pe foc punem sare dupa gust. Stingem focul si turnam o cana cu apa rece sa se limpezeasca. Intre timp preparam galustele. Lasam supa sub capac fara sa miscam oala 15 minute dupa care o strecuram cu grija prin sita, carnea si zarzavatul scoatem intr-un bol separat.

Se serveste cu galuste sau fidea si cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

legumele se spala foarte bine

2

supa se fierbe intr-un vas mai mare, in apa multa, la final, dupa ce 50-60% din apa se evapora se obtine o supa foarte concentrata

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rasol de vita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pasare cu legume