Supa de vita cu galusti

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 14 Mai 2010 | 5061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 rasoale de vita, medii
  • 5 morcovi medii
  • 2 cepe, medii
  • 1 telina mica
  • 2 radacini de patrunjel/pastarnac
  • 4 cartofi  mari
  • sare, piper dupa gust

Pentru galusti

  • 2 oua
  • 8-10 linguri gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vita cu galusti:

Intr-o oala mare, pune la fiert carnea in apa rece la foc mare. Cand incepe sa fiarba da focul mic. Scoate spuma de cate ori e nevoie. Cand carnea e aproape fiarta, pune legumele (fara cartofi). Cand legumele s-au fiert, pune si cartofii (taiati in 2, daca sunt mari). Pune sare si piper, da un clocot si strecoara supa.

In zeama fierbe galustile astfel:

  1. Bate bine (cu mixerul sau cu telul) ouale
  2. Adauga in jur de 8 linguri de gris. Amesteca. Daca compozitia e prea moale (curge) mai adauga gris. Ai grija sa nu fie o compozitie prea tare, dar nici sa nu curga.( Ar trebui sa arate ca in poza a-2a)
  3. Cu o lingurita ia din compozitie si pune in oala cu supa care fierbe la foc mic. Continua pana ai terminat compozitia.
  4. Cand incepe sa fiarba din nou, pune o cana mare de apa rece, pune capacul si lasa sa fiarba la foc mediu- mic, pana ce galustile s-au umflat si sunt moi.
  5. Serveste supa cu galusti. Carnea rasol o poti manca alaturi de legume cu unt si hrean
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vita cu galusti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

silvi0ara 1

14.05.2010, 14:03

O supa tare buna.

madi_marin 1

14.05.2010, 18:58

vita da un gust extraordinar supei..... ...mi+e o pofta.....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba munteneasca