O supa gustoasa si de sezon. Insotita de o mamaligna avem un fel de mancare complet si delicios:)
N-am pus multe legume pentru a nu denatura gustul varzei
Un celebru bucatar francez François Pierre de La Varenne spunea "Quand je mange une soupe aux choux, je veux qu’elle ait goût de chou. " = Cand mananc o supa de varza vreau sa simt gustul verzei.
Puteti binenteles adauga morcovi, cartofi etc.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/supa-de-varza-cu-sunca-de-porc-sarata.html
Spalati si curatati legumele.
Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece.
Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un pic de cimbru uscat.
Lasati sa fiarba 30 de minute, indepartand spuma in mod regulat.
Scoateti sunca si puneti deoparte apa in care a fiert.
Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt (eu am mixat-o).
Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Prajiti usor partea alba a prazului taiata marunt. Puneti sunca si prajiti impreuna. Adaugati varza tocata, sosul si bulionul de rosii si 1 l de zeama filtrata in care a fiert sunca.
Puneti piper si sare, 1 foaie de dafin si cimbru uscat.
Inchideti oala sub presiune si fierbeti 30 de minute (20-30 de minute in plus la o oala normala).
Verificati daca varza si sunca sunt fierte.
Puteti servi !
Daca vreti sa puneti cartofi si morcovi le curatati, taiati si le adaugati cans mai raman 20 de minute.
Serviti cu paine completa sau cu mamaliga.