Este o supica invatata de la mama... este foarte gustoasa...
Se pune la fiert ciolanul afumat . Intre timp se curata zarzavaturile si se taie bucatele mici (mai putin patrunjelul, sotului nu-i place si eu il pun intreg, apoi il arunc dupa ce e gata supica), si varza julien .
Cand e aproape fiert ciolanul, se scoate din supa si se pun zarzavaturile la fiert. Ciolanul se taie bucatele mai mari si se adauga din nou in supa . Se lasa sa fiarba.
Se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara , se adauga faina si boiaua, se amesteca sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase.
Cand supa este aproape gata , se adauga (hoborasul ,asa se spune pe la noi )amestecul de faina cu boiaua, se condimenteaza , se adauga putin marar si se mai lasa sa dea in clocot de vreo 2-3 ori.
Se serveste cu putina smantana .... POFTA BUNA!
Cristin@