Desi anul asta nici n-am mancat mult, si nici n-am baut mult de Revelion si la ora 1.30 eram deja in pat, am facut , totusi, in 1 ianuarie, traditionala supa de varza si carnati, asa, ca sa ne dregem ! A iesit bine, dar pozele nu sunt pe masura. Pana sa fac altele, musafirii mei dragi au ras supa- spre bucuria mea-si s-au lins pe degete. Nu am ce sa va fac....reteta da, dar poze bune, nu !
Am curatat si maruntit ceapa si zarzavatul, am taiat carnatii felii si am infierbantat un pic de ulei intr-o oala cat sa incapa tot ce aveam de gand sa bag in ea ! Am calit prima data ceapa, am adaugat carnatii, apoi zarzavaturile, am amestecat de cateva ori si am turnat peste varza acra cu zeama ei cu tot. Am mai pus apa si am lasat totul sa fiarba molcom... vreo ora, o ora jumate...Intre timp am fiert orezul dupa reteta mea de un veac: la cantitatea de orez- de trei ori atata apa. Sare, nu !
Am facut un rantas cu faina si boia, l-am turnat in supa, am adaugat orezul si inainte sa o servesc mancaciosilor am dres-o cu smantana batuta cu un galbenus.