e prima data cand mananc supa de urzici, si, desi am fost foarte reticenta la inceput, am sfarsit prin a manca 2 farfurii...nici nu stiam cum se face, asta e reteta bunicii sotului meu din Moldova...f simpla, usoara si....sanatoasa.
Spalam foarte bine urzicile si le taiem marunt sau le rupem cu mana, cum vrem. Punem o oala la foc cu 3 l apa. Separat intr-o craticioara punem la calit ceapa taiata marunt, lasam pana devine sticloasa, apoi adaugam bulionul si rosiile din conserva maruntite. Lasam la foc mic. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam urzicile si orezul, lasam cateva minute apoi rasturnam in oala si ceapa calita, potrivim de sare si vegeta si mai lasam cateva minute.
Gata. Servim cu smantana sau fara, cine tine post, dar cu smantana este super buna.
Sincer, nu mi-am putut inchipui ca o simpla fiertura de urzici poate avea asemena gust...mai ales ca in casa mirosea ciudat...mi-amintea de fierturile de urzici pe care tata le dadea la porci....:D