E sezonul :). Si mai e si foarte bun, asa ca abiam asteptam :).
Spalam bine sparanghelul. Curatam coaja fara a taia "mugurasul" din varf ;).NU aruncam cojile.
Taiem sparanghelul in bucatele de circa 3 cm si il dam deoparte.
Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de unt, zaharul si sarea. Cand da in clocot apa, punem cojile si le lasam sa fiearba la foc pentru 20 de minute.
Strecuram supa, aruncam cojile si punem zeama pe foc adaugand bucatelele de sparanghel. Le lasam la fiert, la foc mic, pentru inca 15 minute.
Intr-o tigaie topim restul de unt si calim faina adaugand treptat cu un polonic din supa, amestecand pt a nu face cocoloase. Punem amestecul peste supa.
Oprim focul. Intr-un castron batem galbenusul cu samntana lichida, adaugam treptat supa peste amestecul de ou, pana ajunge la temperatura supei. Punem amestecul peste supa.
Punem sucul de lamaie, potrivim supa de sare si piper, adaugam un praf de nucsoara.
Enjoy :)
1
Noi am servit-o cu o bucata de Schwarzwälder Schinken