Supa de rosii cu galuste

de Rocsi in Supe, 5 Sep 2017 | 3666 vizualizari

 

Ce faci cand ai multe rosii aromate si gustoase de gradina? Pui de o supa, mai ales cand stii ca ai tai o adora. Si ca sa fie si mai consistenta, am facut si galuste. O bunatate de sezon a fost in oala mea!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr rosii de gradina + 1 rosie mare pentru tocat
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia potrivit
  • 1 ardei galben
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat (daca nu va place, puteti renunta la el)
  • 2 linguri ulei

Pentru galuste:

  • 2 oua
  • gris
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galuste:

Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc.
Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo.
Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o paleta intr-un bol.
Cand s-au racorit, le curatati de pielita, scoateti cotoarele si le dati in blender pana obtineti un suc.
Radacina de patrunjel si morcovul, curati, ii tocati cubulete mici.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatati de cotor si seminte, ii taiati cubulete.
Ceapa curatat o tocati marunt.
Rosia o decojiti, o taiati bucatele mici.
Intr-o oala puneti legumele tocate, turnati cam 3-3.5 litri de apa.
Puneti pe foc, lasati sa fiarba cam 15 minute.
Pentru galuste:
Cat timp fierb legumele, bateti ouale spuma, presarati putina sare si piper.
Turnati gris in ploaie, amestecati bine cu furculita sa nu fie cocoloase.
Compozitia trebuie sa curga, sa fie ca un pandispan putin mai gros.
Este bine sa pregatiti compozitia de galuste imediat ce puneti supa pe foc, deoarece, compozitia daca o sa stea, o sa capete volum, o sa vedeti asta.
Adaugati sucul de rosii din blender in supa, uleiul, sare si piper dupa gust.
Mai lasati sa fiarba vreo 10 minute, adaugati busuiocul uscat.
Luati cu lingurita din compozitia de galuste, le dati drumul in oala.
Le lasati sa fiarba 10-12 minute la foc potrivit, apoi trageti oala de pe foc, stropiti galustele cu apa rece.
Le mai lasati 2 minute sa fiarba, iar le stropiti cu apa rece. Cam de 3 ori trebuiesc stropite.
Acest procedeu se face pentru a face galustele mai pufoase.
La final presarati patrunjelul verde tocat marunt, luati oala de pe foc.
Serviti supa rece, calda sau cu smantana, dupa preferinte!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

12.09.2017, 00:24

La busuioc eu nu renunt Supica aceasta este No .1 pentru mine

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:15

foarte buna

Rocsi 1

13.09.2017, 20:41

Mihaela, Elucu, va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste pufoase