Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii face biscuitei Rebecai. Insa m-am decis sa o folosesc si pentru noi.
Din faina de mei putem face mamaliguta, lipii, galuste.
Dintre rasfoirile paginilor de internet am aflat ca:
Meiul este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Meiul nu conţine gluten, fapt pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.
Cat despre supa mea, DA! Are cartofi!
Pentru supa:
Legume dupa bunul plac:
Pentru galuste:
Punem carnea de pui la fiert in apa rece si adunam spuma formata.
Tocam legumele, le adaugam in supa si le lasam sa fiarba impreuna cam 20-30 de minute. Potrivim de gust cu sare, piper si tarhon, punem si uleiul si lasam sa dea in clocot.
Acum e momentul galustelor: amestecam faina de mei cu cele 2 oua, cu uleiul si condimentele si cu o lingura luam cate putin din compozitie si o adaugam in supa. Le mai fierbem 10-15 minute si gata supa!
Adaugam patrunjelul proaspat tocat si pofta buna!
1
Daca compozitia pentru galuste este prea consistenta mai adaugati un ou-doua, altfel vor iesi foarte tari, intrucat nu vor fierbe suficient;
2
Pentru a nu se imprastia prin supa, oaule trebuie sa fie la temperatura camerei;
3
Exista mai mai multe metode de a le pregati, eu am ales varianta cu ou, datorita lipsei timpului. In cele mai multe variante, galustele se prepara cu apa, faina de mei fiind lasata la inmuiat pentru 2 ore, si abia apoi amesteacta cu restul de ingrediente. Galustele preparate astfel servindu-se si cu diferite sosuri.