Supa de pui cu fidea (taitei)

de Ghinnni in Supe/Ciorbe, 9 Mar 2010 | 12853 vizualizari

 

Supa de pui..pentru unii muma, pentru altii...muma (nu ciuma!). Toate culturile (europene, americane, asiatice) venereaza supa de pui. Doctorii evidentiaza efectele ei benefice asupra sanatatii noastre. Artistii ii aduc ofrande muzicale, iar autorii de "opere" gastronomice ii lauda efectele spirituale. Care-i treaba?
Supa de pui este o supa care se obtine prin fierberea apei impreuna cu parti si/sau oase de pui, legume si arome. Supa de pui traditionala este o supa limpede, servita sau cu bucati mici de pui/legume, sau cu fidea (taitei) sau cu boabe de orez/orz. De asemenea, supa de pui a dobandit reputatia unui remediu popular in tratarea racelii. Valoarea terapeutica a supei de pui provine din usurinta cu care organismul nostru asimileaza alimentele folosite la prepararea supei. Prin fierbere se pierde jumatate din cantitatea de vitamine din legume. De aceea se recomanda prepararea supei de pui la foc mic.

Complexitate: redusa
Calorii: 150/portie
Beneficii: ajuta ficatul in procesul de detoxifiere a sangelui, stimuleaza circulatia sangvina, reduce inflamatiile si ofera organismului mineralele de care are nevoie.

...in ritmurile "Chicken Noodle Soup" (o puteti asculta aici) m-am apucat de treaba....

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui;
  • o lingurita sare;
  • o ceapa;
  • 2 morcovi;
  • pastarnac;
  • 1/2 telina;
  • 5 lingurite de pudra de legume uscate;
  • 1/2 punga - fidea Baneasa;
  • cateva fire de patrunjel.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu fidea (taitei):

...am pus apa la fiert intr-o oala (capacitate: 4 l). In apa am pus 6 pulpe de pui intregi..

...am lasat putin la fiert (vreo 5 min) si am adaugat o lingurita de sare de bucatarie...

...intre timp am curatat legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul si telina...

...am lasat timp de fierbere vreo ora si 15 minute (din cand in cand am spumat zeama)...

...dupa ce s-au fiert (carnea si legumele) am strecurat zeama, legumele le-am mancat cu sare, iar carnea de pui am utilizat-o la pilaf...
...am pus zeama la foc si am lasat-o sa dea in clocot...apoi am adaugat 5 lingurite de pudra de legume uscate.

...dupa inca alte 2 minute am adaugat jumate din punga cu fidea de la Baneasa

...am lasat sa se fiarba fideaua, apoi am verificat supa de sare si am adaugat patrunjelul tocat...si e gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu fidea (taitei)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
supa de spanac