Supa de porumb

de simona72 in , 26 Iul 2018 | 6553 vizualizari

 

Am crescut cu porumb, am crescut cu mamaliga. Era mancarea cea mai indragita din copilaria mea. Nu am decat amintiri frumoase despre mamaliga si cereala in sine, porumbul. Imi aduc aminte cu nostalgie cat de buna era mamaliga cu branza si smantana, facuta de bunica, gustul unic inconfundabil.
Pentru astazi am ales supa de porumb tocmai pentru ca ador mamaliga. Cu siguranta nu multi ati gatit aceasta supa cremoasa. Dupa cum ma asteptam de la inceput, supa este una dulce, asa cum este de fapt porumbul. Pentru ca am vrut si alte arome, am apelat la condimentele 100% naturale de la Delikat. Boiaua iute se potriveste perfect, ii mai taie din dulceata si ii aduce savoare. Boiaua de ardei iute are un gust aparte, greu de confundat, adusa de catre Delikat chiar din Spania, tara de origine a condimentului. Pe langa boia am mai folosit la supa cimbrisor, un alt condiment tare indragit de mine. Si pentru ca supa se potriveste bine cu branza, am folosit bulgarasi mici de mozzarela pe care i-am aromatizat cu amestec de ierburi italiene.
Daca v-am facut curiosi sper sa urmariti in continuare reteta mea.
Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale!

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de boabe de porumb (250 gr cutia)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub de unt
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 150-200 ml smantana pentru gatit
  • Sare dupa gust
  • 1 lingurita cimbrisor de la Delikat
  • Boabe de piper proaspat rasnite de la Delikat(dupa gust)
  • 2 cartofi
  • Aproximativ 1,2-1,5 l supa de pui sau apa
  • 100 gr branza chedar
  • Pentru servit:
  • Paine prajita sau crutoane(optional)
  • Bulgarasi mici de mozzarela
  • Boia de ardei iute
  • Amestec de ierburi italiene
  • Boabele de la un porumb proaspat(din cel pe care-l fierbeti)
  • 1 lingurita unt
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de porumb:

Asa cum va spuneam si in celelalte retete de supe creme, eu de fiecare data, ca si baza, folosesc supa de pui sau de legume. Cand am avut supa de pui pregatita, am inceput sa fac supa de porumb.

Intr-o oala se pune uleiul si untul. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc. Cand acestea s-au calit, se adauga cimbrisorul si se lasa cateva minute sa se infuzeze si sa-si lase aroma. Se adauga porumbul din conserva, cartofii curatati si taiati cubulete impreuna cu supa de pui. Se pune capac pe oala si se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt bine fierte.

Dupa ce au fiert suficient, se pune oala pe un tocator si cu un blender vertical se pasireaza bine totul. Supa trebuie sa fie cremoasa si sa aibă consistenta dorita. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina supa.

Foarte important! Daca sunteti pretentiosi, este bine sa strecurati supa printr-o sita. Aceasta va avea inevitabil urme de coji de la boabele de porumb care nu se pot pasira in totalitate… Se adauga sare si piper proaspat rasnit, smantana si branza chedar data pe razatoare. Se mai trece mixerul vertical inca o data prin supa. Se pune oala pe foc si se lasa sa dea in clocot. Asta e tot!!

Se serveste cu paine sau crutoane aromatizate sau cu bulgarasi de mozzarela pudrati cu boia de ardei iute Delikat si amestec de ierburi italiene de la Delikat.

Pentru servit: intr-o tigaie antiaderenta se pune putin unt. Se pun in tigaia incinsa boabele de la un porumb dulce, de lapte(ca si cel pe care-l puneti la fiert). Rumeniti boabele de porumb, le pudrati cu un praf de sare si cu boia iute Delikat(cat doriti voi de iute). Folositi boabele picante la asezonarea supei de porumb.

Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

supa de porumb se serveste imediat, pentru ca face pojghita deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de porumb" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corn ribs - Cum să gătești un porumb gustos si aromat