Supa de linte verde

de silvi0ara in Supe, 1 Mar 2010 | 16441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g linte verde  
  • 1 morcov  
  • 1 ceapa mai mica  
  • 1 bucata mai mica telina  
  • 3-4 catei de usturoi  
  • 4-5 felii costita afumata  
  • ½ ardei gras verde  
  • sare si piper dupa gust  
  • putin chimen pisat  
  • 50ml smantana pentru gatit  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 1 legatura partunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de linte verde:

Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovul si telina date pe razatoare,ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat,Se lasa la calit 2-3 minute.Se adauga lintea si 2 litri de apa.Se potriveste de sare si piper dupa gust si putin chimen. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine.La final se aduga smantana pentru gatit,se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga partunjelul tocat marunt.Se serveste cu crutoane de paine prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (3)

gospodinadecriza 1

01.03.2010, 15:11

Si mie imi place mult supa asta !

mihaelar63 1

02.03.2010, 01:46

mmm... ce buna !!! exact asa as fi facut-o si eu

Bucataras Medi 1

02.03.2010, 15:40

ce bine arata....................felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de vitel cu taitei de casa