Usor de facut si retinut;) 2,2,2 bucati pentru fiecare ingredient din supa de galuste;)
Mod de preparare supa de galuste.
Pregatim o oala in care punem carnea la fiert,dupa ce a fost spalata si portionata.Acoperim cu apa,adaugam sare dupa gust si lasam sa dea cateva clocote,pana ce se formeaza acea spuma deasupra.Luam spuma,curatam legumele si le taiem in jumatati dupa care se pun in oala peste supa de carne.Cand legumele sunt aproape fierte,iar carnea este testata cu furculita pentru a intra usor adaugam galustele:
Batem bine albusurile cu putina sare,galbenusurile sunt frecate cu untul topit,apoi le adaugam peste albusuri.Grisul in turnam in ploaie amestecand continuu pana obtinem o compozitie care se desprinde de peretii vasului.Punem o cana de apa rece in supa si incepem sa punem galustele cu ajutorul unei lingurite pe care o inmuiem in apa rece dupa fiecare galusca pusa in supa de galuste.
Acoperim supa de galuste si lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.
Tragem oala cu supa de galuste de pe foc si lasam oala acoperita,timp in care galustele se mai umfla .
Se adauga verdeata in supa de galuste si gata, poate fi servita !
1
supa de galuste este una dintre supele preferate ale copiilor