Stiti vorba "gaina batrana face ciorba buna"... dar si cat fierbi la ea...
Pentru prepararea supei procedam astfel:
Gaina se fierbe la foc mic cam doua ore. Dupa doua ore se pun in oala ceapa curatata si lasata intreaga, morcovii taiati in patru pe lungime, telina taiata felii mari, ardeiul taiat pe jumatate. Se lasa in continuare la foc mic pana sunt si legumele fierte.
Carnea si legumele se scot cu spumarul din supa. Din carnea de gaina se poate prepara un ostropel cu usturoi mult.
Se bate cu furculita un ou intreg pana la omogenizare si se pun treptat cele doua linguri cu faina, amestecand usor cu o lingura pana se obtine un aluat mai gros ca cel de clatite (ca o crema subtire). Se ia cu o lingura si se toarna in supa in fir subtire sau se fac galuste micute.
Se mai lasa la foc mic 10-15 minute, se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjel verde tocat si se opreste focul.