Am avut o gaina buna (nu prea batrana :)) ) pe care am folosit-o la prepararea unei supe si a unui rasol! Pentru supa am pastrat o parte din piept si aripioarele, iar pentru rasol pulpele si cealalta jumatate de piept! Sa va zic cat de bune au fost!?
Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).
Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata.
Cartofii, morcovii, pastarnacul si telina le-am adaugat intregi, alaturi de carnea fiarta, pastrandu-le pe foc pana ce legumele au fost bine patrunse.
Intre timp, am tocat restul legumelor si le-am calit in foarte putin ulei. Am adaugat carnea si legumele (am ales sa le tai in cuburi/felii), supa strecurata (pentru a inlatura eventualele resturi) si am sarat dupa gust. Dupa ce a dat in clocot am presarat fideaua si am continuat fierberea pentru inca 5 minute. La sfarsit am adaugat patrunjelul proaspat tocat.
Pofta buna!
1
Fideaua se poate inlocui cu taietei de casa http://www.bucataras.ro/retete/taietei-de-casa-44950.html