Supa de dovleac si mere

de Kadia80 in Supe, 24 Noi 2011 | 4347 vizualizari

 

este o supa de toamna cu un gust dulce-acrisor si cu o aroma foarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • 300g dovleac
  • 100g mere
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 cub de supa de vita
  • sare, piper
  • smantana, cimbru pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac si mere:

Se curata de coaja dovleacul si merele, se taie in bucatele si se pun la fiert in apa, apoi se scurg de apa si se zdrobesc fie cu furculita, fie in robot.

Intr-o lingura de ulei de masline se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga 1 catel de usturoi feliat, un ardei taiat cubulete, un cub de supa de vita, sare, piper si un pahar mic de apa. Se amesteca treptat pasta de dovleac-mere si se mai lasa la fiert cam 5-10 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

se poate servi cu o lingura de smantana, decorata cu cateva frunzulite de cimbru

2

daca se doreste o supa mai subtire apa de la dovleac poate fi pastrata si adaugata peste legumele calite

3

daca se doreste o supa crema, se pot amesteca legumele prajite cu dovleacul si merele in blender

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lia maria 1

26.11.2011, 14:58

Bine ai venit in randul bucatarasilor !
Supica e minunata imi place

Cris2711 1

26.11.2011, 15:00

bun venit

Kadia80 1

26.11.2011, 18:35

multumesc! Imi place tare mult aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac cu mar