Supa de curcan

de T I M E A in Supe, 4 Ian 2015 | 10323 vizualizari

 

O supa minunata si perfecta pentru zilele de sarbatoare sau pur si simplu pentru o duminica in familie. As putea zice ca mi-a placut chiar mai mult decat supa de pui.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de curcan
  • 1 radacina de telina mica
  • 1 gulie
  • 1 pastarnac
  • 5 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita sare
  • un pic de piper ( ideal piper boabe)
  • pentru un gust mai intens puteti folosi si un cub de legume, dar nu e necesar
  • taitei (eu am folosit patrate)
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan:

Pulpa de curcan o crestam pe langa os si o punem la fiert in apa rece cu sare (am folosit un vas de 4.5 l ).

Cand incepe sa fiarba indepartam spuma pana devine limpede. 

Adaugam boabele de piper si mai lasam sa fiarba aproximativ o ora. 

Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele curatate, spalate si taiate in doua daca sunt foarte mari.

Mai completam cu apa fierbinte daca a scazut si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand sunt fierte atat legumele cat si carnea, scoatem carnea si legumele pe o farfurie si strecuram supa.

Indepartam carnea de pe os cat este inca calda si o partea din ea o taiem bucatele si o adaugam in supa. ( cu cealalta parte eu am facut o salata)

La fel adaugam 2 morcovi taiati rondele (legumele fierte le-am folosit la salata).

Pastele le fierbem separat in apa cu sare si la final le adaugam in supa.

Servim supa calda cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de bulion cu cus-cus