O supa absolut superba care se potriveste cu vrremea rece de afara. Buchetelele crocante de conopida sufera o transformare spectaculoasa. Supa este una deosebit de cremoasa, iar aroma de conopida se simte peste tot…
Se pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul.
Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1 minut. Se adauga conopida rupta in buchetele si supa de pui. Se fierbe totul pana conopida este bine fiarta.
Cu un blender vertical se pasireaza bine, pana obtinem consistenta dorita. Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se mai trece cu blenderul pentru ultima oara prin supa. Se pune oala din nou pe aragaza si se lasa sa dea 2-3 clocote.
Se serveste calda, cu bacon prajit crocant, putin ulei aromatizat (eu am folosit unul picant) si crutoane aromatizate si ele cu boia.