Supa de conopida

de lia maria in Supe, 17 Noi 2010 | 9544 vizualizari

 

Pentru perioada de post, in care ne aflam, o supa delicioasa si plina de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopida
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel + 1 legatura, frunze
  • 1 telina + 2  frunze
  • 1 ceapa
  • ½ gogosar rosu
  • 1 ardei galben
  • 15 cm, din tija unui praz( partea verde)
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita chimen macinat
  • Sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de conopida:

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare, la scurs. Zarzavaturile, le curatam, le spalam si le taiem cubulete. Prazul, il taiem fideluta, iar frunzele le maruntim.



Intr-o oala, punem uleiul, adaugam zarzavaturile impreuna cu prazul si lasam 2-3 minute sa se inmoaie putin si sa se patrunda aromele, apoi adaugam conopida. Asezonam cu sare,piper si chimen, turnam apa, cam 10cm peste zarzavaturi si lasam la fiert 30’, dupa care oprim focul, adaugam frunzele si servim  supica.



Pofta buna !

TIPS-URI

1

cine nu tine post,o poate servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sylvia 1

18.11.2010, 20:14

Vai ce bine arat supica asta

Mihaela11_jo 1

18.11.2010, 21:05

Ca intotdeauna calificativul potrivit pentru mancarurile tale este "elegant"; despre gust

vanilla 1

19.11.2010, 14:18

bun bun!!! si eu fac ciorbica asta!!!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa limpede de pui