Supa de ceapa

de Furnicuti in Supe, 13 Apr 2011 | 4388 vizualizari

 

O supa frantuzeasca foarte simplu de facut si de efect

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe albe, rosii sau amestecate
  • 1 litru supa de legume sau de carne
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 - 3 linguri ulei
  • 100 g cascaval razuit
  • cateva felii de paine
  • 1 lingurita zahar
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru uscat
  • sare, piper

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

Curatam ceapa si o taiem solzisori.

Incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, pana cand se inmoaie, la foc mic. Adaugam zaharul si lasam ceapa sa se caramelizeze, cu capac, vreo 20 - 30 de minute, amestecand din cand in cand, mentinand focul in continuare mic. Este bine sa folositi o oala sau o cratita in care ceapa sa nu se arda si nici sa nu se lipeasca. Sau puteti folosi o tigaie mai mare de teflon pentru calitul cepei, iar apoi combinati ingredientele intr-o oala.

Cand ceapa este rumenita, adaugam supa, 1 cana de apa, vinul, cimbrul, frunzele de dafin, sare si piper. Lasam inca 30 de minute sa fiarba cu capac. Dupa acest timp, scoatem frunzele de dafin si supa este gata.

Pentru servire, punem supa in boluri, peste asezam cate o felie sau doua de paine prajita, presaram cascaval razuit peste si dam la cuptor sau la cuptorul cu microunde, pana se topeste cascavalul.

TIPS-URI

1

folositi supa de zarzavat sau de carne, altfel gustul final va fi mult mai fad

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de legume, cu zdrente de oua