Supa de ardei umpluti

de adriana65 in Supe, 5 Noi 2009 | 33213 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • - 75 g orez
  • - o ceapa
  • - 2 oua
  • - piper
  • - sare
  • - boia de ardei
  • -un morcov
  • - o radacina patrunjel
  • - o radacina mica telina
  • - 10 ardei grasi
  • - frunze de patrunjel verde - 3 sau 4 linguri de ulei
  • - o lingura de faina
  • - 500 ml suc de rosii (bulion)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Mai intai se curata zarzavatul; se curata morcovul, patrunjelul si telina, se spala si se scot cotorii de la ardei. Morcovul, patrunjelul si telina se taie in 4 si se pun la fiert intr-o oala cu 5 litri de apa.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata, ouale, ceapa taiata fin, orezul spalat din mai multe ape, sare, boia si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple ardeii si se pun in oala alaturi de zarzavat. Este posibil sa mai ramana din compozitie, depinde cat de mari sunt ardeii. Daca ii preferati mai mici, asa ca mine o sa va mai ramana sigur. Nici o problema, ii faceti perisoare mici si le puneti in oala la fiert.
Dupa aproximativ o ora, cand s-au fiert ardeii umpluti, se prepara un sos romanesc (rantas, ca in Ardeal); se incinge uleiul, se adauga faina amestecand continuu pentru a nu se arde, iar cand culoarea este galbui deschis se pune o jumatate de lingurita de boia de ardei si imediat sucul de rosii. Se da in clocot, apoi se desarta peste supa din oala. Se mai lasa supa la fiert aproximativ 2 sau 3 minute pentru a se fierbe impreuna cu sosul de rosii.
Deasupra se pun frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

adriana65 1

13.11.2009, 09:42

este o supă foarte gustoasă şi nu este greu de făcut. se poate servi cu smantana .

doinita2ina 1

29.06.2014, 11:12

Este un deliciu ardelenesc . Eu pun la fiert doar morcovi taiati rondele si nu ma zgarcesc de loc la usturoi !Am renuntat la telina, radacina de patrunjel .Usturoiul pisat il pun in sos . Incearca si asa !

Panacris 1

19.08.2015, 22:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii