Este una din clasicele bucatariei franceze, supa crema de mazare cu menta, o combinatie perfecta, subtila dar aromata
Prepararea este extrem de simpla, se fierbe mazarea cu apa cat sa treaca peste ea la care se adauga 200 ml de lapte si sare de mare . Dupa ce a fiert bine sa scada apa, se adauga 2-3 frunze de menta si se mixeaza bine cu un mixer plonjant sa obtinem o crema groasa , se adauga inca putin lapte si smantana degresata ( eu am adaugat numai lapte ) si se rectifica sezonarea cu sare si piper alb . Se strecoara supa printr-un chinois ( o sita conica foarte fina ) sau orice alta sita fina . Se mai pune pe foc sa dea un clocot si se serveste fierbinte.
Eu am decorat-o cu putina smantana lichida degresata si cu cateva picaturi de ulei de masline, ar fi mers bine si niste fulgi de ardei iute dar eu nu pot sa mananc condimentat acum :) din pacate. Va doresc pofta buna !
1
folositi mereu pt gatit sarea de mare bruta are un gust profund si intens este cea mai buna sare din lume
2
la sosurile is supele cu colori sensibile folositi piperul alb care nu se diferentiaza ca si culoare si este foarte intens