Am avut marea surpriza sa ma numar printre cele trei concurente, participante la un inedit concurs culinar, aici pe site.
Asadar multumirile mele le indreapta catre Bucataras. ro si Zepter, si tuturor celor ce ne vor sustine in continuare :)
La mijloc este vasul Zepter, o oala de care m-am indragostit pentru ca-mi ofera confort in gatire, economie de energie si o masa sanatoasa. Pana sa intru in posesia lui nu credeam ca exista o astfel de tehnologie, avansata din punct de vedere tehnic dar cat se poate de simplu de utilizat in orice bucatarie.
Pot spune ca vasele Zepter sunt produse indispensabile, daca vrem sa profitam de o alimentatie sanatoasa, cu legume, fructe si carne ce-si pastreaza toate calitatile, fibrele si vitaminele atat in timpul gatirii cat si dupa.
Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat.
Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am pus galustele pregatite astfel :
- Am separat galbenusurile, le-am batut si amestecat cu grisul turnat in ploaie. Albusurile le-am batut spuma, dupa care le-am amestecat in compozitia cu gris. La final am pus branza faramata marunt si smantana.
Odata puse si galustele in oala, am lasat sa fiarba in continuare pana incepe sa iasa aburi. Apoi am pus putin suc de rosii, patrunjelul tocat, am dres-o cu smantana si potrivit-o de sare.
Am lasat inca 5 min. pe foc dupa care am dat vasul la o parte.
Se lasa cu capacul pus pentru a-si continua fierberea, fara foc.
Cand acul de la indicatorul capacului ajunge in zona galbena, inseamna ca prepararea mancarii a lu-at sfarsit.
Pofta buna !