Supa crema de usturoi

de Criss in Supe, 1 Noi 2016 | 21513 vizualizari

 

Supa aceasta crema de usturoi face parte din categoria supelor rapide, comode, usor de gatit (pentru lenesi :D) si nu va va tine pre mult in bucatarie. Doar curatatul usturoiului va va lua ceva mai mult timp, dar nici asta nu e de speriat. Citeam pe un blog despre supa crema de usturoi si ma amuza faptul ca era numita "supa de alungat vampiri". Cu siguranta din cauza cantitatii mari de usturoi folosita la aceasta supa, cantitate ce poate varia in functie de gust si preferinta. Eu as spune mai degraba ca alunga raceala, nicidecum vampirii, pentru ca nu e chiar de speriat, in sensul ca puteti manca linistiti o portie, fara sa se simta de la o posta mirosul de usturoi. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 200 ml lapte
  • 500 ml apa
  • sare
  • piper alb
  • ulei de masline
  • crutoane de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de usturoi:

Ceapa se toaca (nu e nevoie sa fie tocata marunt pentru ca oricum la final folosim blenderul ) si se caleste in uleiul de masline. Se adauga si usturoiul curatat si se caleste si acesta impreuna cu ceapa, apoi se adauga cartofii taiati cubulete, se amesteca si se toarna apa. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi se adauga laptele si se mai fierbe pana cand cartofii s-au inmuiat suficient. Se adauga sarea si piperul alb si se ia vasul de pe foc. Cu ajutorul blenderului vertical se transforma totul intr-o crema fina. Smantana se toarna intr-un bol si se adauga peste ea cate putina supa crema fierbinte, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna tot amestecul in supa. Astfel smantana nu se va branzi iar supa va fi alba si cremoasa.
Se serveste cu crutoane de paine si un strop de ulei de masline. Se poate servi si cu bacon crocant sau cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de usturoi