Am gasit o reteta buna si cremoasa. Dar avea unt si zeama de pui si smantana... si am modificat-o, pentru ca am vrut o supa numai cu legume, mai usoara. I-am adaugat si niste telina, praz si pastarnac. Singurul lucru pe care l-am pastrat, a fost sotarea legumelor. In principiu nu imi place sa calesc legumele la o supa, dar le-am tinut foarte putin la foc iute, doar cat sa lase un pic de aroma in ulei. Intre timp am facut-o si fara calire si a iesit la fel de buna. I-am adaugat si o jumatate de mar. In fuctie de preferinte, puteti sa ii mai adaugati legume sau fructe care i s-ar potrivi. Pofta buna!
Pasul 1: Am spalat bine, curatat si taiat cubulete toate legumele. Intr-un vas in care am mai calit si stiu ca nu se prinde, am pus la incins un pic de ulei. Cand l-am vazut ca da sa sfaraie, am aruncat peste el ceapa, usturoiul si ghimbirul. Am amestecat rapid cateva secunde, am pus si restul de legume, am mai amestecat un pic si am pus apa cat sa acopere.
Pasul 2: Am lasat totul sa fiarba la foc mic, cam 20 minute. Apoi am oprit. Am varsat apa din oala in alt vas si le-am lasat sa se raceasca separat. Eu fac asta si ca masura de precautie... adica atunci cand trec la partea de mixat, adaug din supa obtinuta cate un pic peste piureul de legume. In caz ca am pus prea multa apa la fiert, nu risc sa fac si supa crema prea apoasa, ii adaug pe rand pana obtin la consistenta dorita. Totodata, avand legumele expuse separat sub ochiul meu critic, pot alege sa scot dintre ele ceapa si prazul pe care prefer sa nu le retin in crema :)
Pasul 3: Avand legumele cat de cat racite si alese, pun un pic de supa peste ele si incep sa le fac piure cu blenderul. Mai adaug supa, mai mixes, pana obtin ce vreau. Apoi pun oala cu crema inapoi pe foc, ii adaug un pic de sos de soia si piper. Cand clocoteste, opresc. Se poate adauga inca un pic de zeama de lamaie pentru cei ce o prefera mai acrisoara. (eu am pus in farfurie, la servire)
Am servit cu morcov ras, piper si codite verzi de ceapa. Sper sa va placa!
1
puteti adauga la sfarsit un pic de ulei de susan si seminte...e foarte bun!