Simteam nevoia sa mananc ceva foarte fierbinte si cremos... si cum nu-mi place decat supa crema de rosii si aia de usturoi, am prestat o supa crema de rosii ca tot am conservate si trebuiesc consumate... Zau ca mi-a scos raceala din mine, am mancat-o fierbinte....
Mai intai punem oasele la fiert cu un pic de sare, avem grija sa ridicam spuma formata, cand maduva din oase e aproape fiarta, adaugam si morcovul, mai lasam la fiert pana ce morcovul este patruns. Separat rosiile le decojim, le punem in blender, adaugam si morcovul fiert si le mixam bine. Punem o craticioara pe foc si topim untul apoi adaugam mixtul de rosii si morcov, clatim blenderu cu zeama in care au fiert oasele si turman in craticioara, lasam sa dea in 2-3 clocote, adaugam piper si putin patrunjel uscat.
Crutoane: taiem cubulete feliile de paine, le stropim cu putin ulei de masline si presaram condimente de Provance, apoi le asezam in tava si le bagam la cuptor sa se rumeneasca.
Cand supa a fiert suficient, o asezam intr-un castronel, adaugam maduva pe care am scos-o din oase, punem si cateva crutoane si servim fierbinte, scoate raceala la marele fix...