Foarte bună această Supă cremă de legume cu bacon crocant, servită cu baghete de pâine aromate cu ierburi de grădină, sau cu diverse crutoane.
Este și foarte sățioasă, altceva nici nu mai dorești la masă.
Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul la încins și călim în el mai întâi ceapa și un cățel de usturoi. Când acestea devin translucide, adăugăm morcovul, apoi păstârnacul și țelina. Adăugăm și un cubuleț de unt și amestecăm bine legumele să se pătrundă uniform și să-și întrepătrundă gusturile. Mai picurăm și puțină apă fierbinte peste ele. Când legumele sunt pătrunse, adăugăm roșiile și al doilea cățel de usturoi, răzuit. După 7-8 minute de fierbere, adăugăm dovlecelul și completăm cu apă fierbinte. Lăsăm legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse toate și asezonăm supa cu sare, piper și ierburile de grădină uscate. Îmi plac tare mult aceste ierburi de grădină, le folosesc pe cele de la Delikat! Trecem, apoi, legumele prin blender, împreună cu supa în care au fiert. Adăugăm smântâna și mai fierbem supa cremă pentru 5-6 minute. Dacă este cazul, o trecem și prin sită. Pentru servit, tăiem bagheta de pâine în două, transversal și tartinăm cele două jumătăți cu puțin unt. Presărăm legume de grădină și piper și le dăm la cuptor, împreună cu feliile de bacon, pentru 7-8 minute, la 200 de grade. Servim supa cremă de legume decorată cu smântână, mozzarella rasă și pătrunjel verde, precum și bacon crocant, alături de bagheta aromată. Să vă fie de folos!