Supa crema de legume

de deliciousflavours in Supe, 9 Mar 2012 | 3980 vizualizari

 

Imi plac foarte mult supele crema, sunt nu doar usoare cat mai ales sanatoase…aceasta fiind una din preferatele mele. Este dulce acrisoara, datorita cartofului dulce si al rosiei.

 

INGREDIENTE

  • 1 rosie mare
  • 1 ardei
  • 1 ceapa medie
  • 1 cartof dulce
  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 dovlecel
  • marar
  • sare si piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume:

Spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga, cartoful dulce, morcovii si radacina de patrunjel ii curatam si-i taiem tot in 4, dovlecelul il curatam si-l taiem cubulete mai mari.

Punem toate legumele la fiert in apa cat sa le acopere, adaugam putina sare si lasam sa fiarba la foc mic sub capac.

Cand sunt fierte separam legumele de apa in care au fiert folosind o sita, le punem in blender, adaugam sare, piper, marar si le mixam pana devine o pasta cremoasa, dupa care amestecam crema obtinuta cu apa in care au fiert. Nu trebuie sa adaugam toata apa, ci in functie de cum ne place, mai mult sau mai putin cremoasa.

Se serveste calda sau rece si bineinteles cu multe crutoane J, iar dupa preferinte, cu sau fara smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa