Supa crema de legume este delicioasa, hranitoare si are multe vitamine. Putem pune orice fel de legume pe care le avem la indemana in casa. Eu aici am pus chiar tot ce aveam in frigider, dar puteti sa puneti si mazare, fasole verde sau galbena, daca va place picanta puteti adauga si un ardei iute.
Pentru inceput calim o ceapa tocata. Cand aceasta devine aurie o dam la o parte si pastram uleiul care ii pastreaza aroma. Calim in acest ulei usturoiul si 2 din morcovii pentru supa taiati cubulete mici. Avem grija sa eliminam usturoiul cand devine auriu pentru ca acesta devine amar. Mai pastram pe foc morcovul pana se moaie un pic in oala in care vom fierbe supa adaugam toate legumele si morcovul calit, cateva boabe de piper, o frunza mica de dafin si o parte din patrunjel .
Lasam sa fiarba in oala sub presiune pentru 10-15 minute. Dam la o parte de foc, lasam sa iasa aburul si scoatem supa. Folosim un blender si pasam legumele cu putina zeama in care acestea au fiert si 2 linguri de smantana. Daca vi se pare ca a iesit prea groasa puteti sa mai adaugati zeama. Puteti sa o serviti simpla sau cu crutoane.
Pofta buna!