O supa racoritoare, simpla de facut si delicioasa.
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem, ii facem piure si ii lasam la racit. Cat timp se racesc cartofii, facem supa. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Rosiile spalate, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Intr-un vas punem putin ulei si punem pe foc.
Adaugam ceapa si usturoiul si le calim la foc mic pana se inmoaie, cam 10 minute. Apoi adaugam rosiile si lasam sa mai fiarba 5 minute. Adaugam apoi pasta de tomate, zaharul si condimentam. Adaugam si 3 cani de apa si lasam sa mai fiarba 10 minute. In acest timp facem gnochi. Amestecam cartofii piure cu ricotta, ou, sare si piper dupa gust. Adaugam faina si framantam, dar nu foarte mult. Daca mai e nevoie de faina, mai puteti adauga putin. Impartim aluatul in doua si formam doua suluri, groase ca un trabuc. Cu un cutit ascutit taiem gnochi late de 1 cm.
Le punem la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei. Sunt fierte cand se ridica la suprafata. Le scoatem si le scurgem. Dupa ce a fiert supa, o blenduim. Apoi o punem din nou pe foc. Adaugam smantana si apoi gnochii. Lasam sa mai dea un clocot si stingem focul. Servim calda cu paine. E tare buna. Pofta buna!