Supă cremă de dovleac

de Panacris in Supe, 3 Noi 2013 | 4379 vizualizari

 

Ei dacă tot a sosit toamna drăguța de ea, am început să experimentez rețete în care ingredientul principal este dovleacul;) Nu prea am agreat dovleacul, am crescut cu ideea că doar porcii îl adoră :D Dar se pare că nu au gusturi rele :))

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1 bucată de cca. 1000 g,
  • amestec de legume ( morcovi, mazăre, fasole verde, ardei kapia roșu, ardei gras galben, sparanghel, muguri de fasole, muguri de bambus) cca. 300 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • unt cu aromă de usturoi cca. 30 g,
  • brânză de burduf cca. 50 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de dovleac:

Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.  După ce s-a copt, se scoate miezul, se la fiert împreună cu amestecul de legume, untul cu aromă de usturoi, se asezonează de sare și piper, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Se pasează amestecul, sau se mărunțește la blender, apoi se adaugă brânza de burduf și se amestecă până ce se înglobează toată brânzica. Se servește fierbinte ca atare sau cu pâine prăjită;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu creme fraiche