Supa crema de ciuperci cu vin alb

de danakarin in Supe, 6 Feb 2014 | 5373 vizualizari

 

Supa aceasta are cateva mici particularitati care o fac extrem de aromata: Ciupercile prajite usor fara grasime, Un pic de zahar, Vinul alb adaugat

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci champignon
  • 50 g unt
  • Sare
  • Piper
  • Nucsșoară, un vârf de cuţit
  • Zahăr, 1/2 de lingurita
  • 100 ml vin alb
  • 800 ml supă clară de legume
  • 200 ml smântână lichidă
  • Pătrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de ciuperci cu vin alb:

În caz că nu avem o zeamă de legume gata pregătită şi congelată la îndemână, începem prin a fierbe, într-un litru  De apă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o bucăţică de ţelină, o ceapă mică. Puteţi apela şi la o supă clară concentrată, şi să dizolvaţi în apă un astfel de cub, deşi eu prefer să am în congelator zarzavat ras, sau chiar supă în cutii de plastic. 

Curăţaţi de resturile de pământ ciupercile, cu o perie moale, fără să la spălaţi şi fără să desprindeţi coaja, mai ales dacă sunt încă tinere, altfel aveţi o pierdere de 50 %. 

Dacă sunt mai măricele, tăiaţi-le în două. Încălziţi o tigaie antiadezivă şi prăjiţi uşor ciupercile, fără adaos de grăsime, până devin lucioase, adăugaţi untul, fierbeţi puţin, căci ciupercile vor lăsa apă, adăugaţi vinul, un dram de zahăr, cam 1/2 linguriţă. Vinul va da o notă uşor acrişoară, iar zahărul, în preparatele sărate, scoate în evidenţă aroma. 

Adăugaţi zeama de legume, sare, piper şi nu pic de nucşoară, şi lăsaţi să fiarbă totul 15 minute la foc mic. Turnaţi smântâna, mărunţiţi şi omogenizaţi cu un blender, mai dregeţi gustul cu sare, dacă e necesar, şi presăraţi în fiecare farfurie puţin pătrujel verde tocat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci cu vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]