Supa crema de cartofi cu branza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de simona72 in Multicooking, 7 Mai 2019 | 2937 vizualizari

 

 
Pentru a fierbe supa am folosit un Crock Pot Express. Gatite sub presiune, ingredientele si-au pastrat toate vitaminele si gustul intact.
"retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • Tacam de pui sau supa de pui sau legume gata facuta
  • 5 cartofi marime medie
  • 1 tija apio
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare sau 2 mai mici
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 gr branza dulce de vaci(gen Fagaras)
  • 50 gr mascarpone
  • 1 cub mic de branza cu mucegai albastru(eu doar am aromatizat supa, voi puteti sa puneti mai multa daca va place gustul profund al branzei)
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Pentru servit: Mix de seminte
  • Ulei de masline simplu sau infuzat cu ardei iute
  • Pesto de care aveti(eu am folosit unul facut in casa din busuioc si migdale)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi cu branza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

In vasul aparatului se pun tacamul de pui, cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi, apio taiat felii si morcovii taiati rondele. Se adauga 1,5 litri de apa, se pune capacul, inchide supapa de aburi si seteaza programul Soup (supa), timp de 20 minute.

Intre timp ne ocupam de ceapa si usturoi. Se pune uleiul de masline la incins in oala in care vom finaliza supa. Se adauga ceapa taiata pestisor si se caleste la foc mic 5 minute. Se adauga 50 ml apa fierbinte, se pune capac pe oala si se lasa la foc mic sa se caleasca ceapa. Dupa ce apa se evapora, se adauga din nou 50 ml apa sau vin alb, se adauga usturoiul taiat feliute si se continua calirea pana apa se evapora.

Dupa ce Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune a finalizat procesul de gatire, se elibereaza valva de aburi si se lasa pana tot aburul este eliberat. Se deschide capacul cu grija cu o manusa de bucatarie. Se strecoara supa, se adauga cantitatea necesara de supa in oala cu ceapa si usturoi plus cartofii si apio. Morcovii nu i-am pus pentru ca am vrut o supa alba. Se blenduieste supa cu un mixer vertical pana capata consistenta cremoasa. Se adauga branzeturile si se mixeaza pana la consistenta dorita. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Se pune oala cu supa pe foc si se lasa sa dea in clocot.

Se garniseste cu mix de seminte, pesto si putin ulei infuzat cu ardei iute. Este o supa absolut delicioasa, usor dulce de la ceapa calita, cu aroma de usturoi si branza. De cremozitate nu mai zic…J))

TIPS-URI

1

mixerul vertical NU se foloseste in vasul aparatului Crock Pot Express(riscati sa zgariati vasul)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu branza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu supa de pasare, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune