Supă de ceapă

de articook in Supe, 18 Iun 2010 | 5321 vizualizari

 

Daca nu ai mancat niciodata supa de ceapa, trebuie sa incerci reteta aceasta, pentru ca pe langa gustul unic pe care il are, este si extrem de usor de gatit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ceapa, curatata si taiata felii
  • 6 catei de usturoi, maruntiti
  • o felie de 2 cm de telina
  • un cubulet de unt
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 ardei iute
  • lamaie
  • cascaval
  • paine
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de ceapă:

Cantitatile sunt pentru 4 portii.

Se taie ceapa felii si se marunteste usturoiul. In oala in care veti gati supa, puneti ulei de masline si ceapa felii, lasandu-le cam 15 minute la foc mic. Amestecati din cand in cand, ea trebuie sa devina transparenta, inca nu trebuie sa se prajeasca. Dupa 15 minute, adaugati cimbrul crengute sau maruntit, si frunzele de dafin . Se mai lasa pana cand ceapa incepe sa se coloreze, amestecati din cand in cand pentru a nu se arde. Apoi adaugati bucata de telina pentru a da gust supei, si turnati cam 2 litrii de apa fierbinte, lasati sa fiarba la foc mic timp de 20 min.

Cand e gata, condimentati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Pentru pregatirea feliilor de paine trebuie sa incalziti cuptorul la 150°C si sa il puneti pe programul de ventilare, scoateti gratarul inainte de al porni.Asezati pe gratar feliile de paine, stropiti-le cu ulei de masline si puneti bucati de cascaval pe deasupra. Introduceti gratarul inapoi in cuptor si lasati painea inauntru pana cand e prajita si casul s-a topit. Supa se serveste calda cu un ardei iute si cu cativa picuri de zeama de lamaie.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de ceapă" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
MOLOKHIA