Este o supa consistenta si gustoasa. Trebuie sa recunosc ca este prima data cand o pregatesc si a iesit de minune :)
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am pus ardeii si rosia, dupa ce le-am spalat, la copt in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute, dupa care se intorc si se mai lasa la copt inca 10-15 minute si pe cealalta parte.
Intre timp se pregatesc restul legumelor: se spala si se curata, apoi se taie in bucati mari (pe jumatate) si se pun la fiert intr-o oala cu apa, sare si ulei. Se lasa la foc potrivit aproximativ 25 minute, pana devin toate legumele moi, ca pentru piure, pentru a le putea pasa.
Ardeii si rosia, dupa ce s-au copt, se pun in apa rece, se decojesc si se curata de seminte.
Cand sunt gata, legumele fierte se strecoara intr-o sita, se adauga si legumele coapte si se paseaza cu telul pana devin crema ( sau se baga la blender). Peste crema obtinuta se adauga supa strecurata de la legume (eu am pus cam trei sferturi din cantitate) in functie de consistenta dorita.
Cuiburile de taietei se pun separat la fiert. Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare si o picatura de ulei, iar cand da in clocot se adauga cele 4 cuiburi de taietei. Se lasa la foc potrivit 5-6 minute apoi se scot si se adauga in supa crema. Se mai lasa inca 2 minute la foc pana da un clocot peste toate ingredintele. La final se presara patrunjelul tocat marunt si putin piper macinat (dupa gust).
Pofta buna!
1
in locul taiteilor se pot folosi crutoane
2
daca doriti sa fie mai intensa culoarea, puteti adauga in supa mai multe rosii coapte sau pasta de tomate