Imi place foarte mult aceasta supa, care are o aroma si o dulceata deosebita. Soacra mea era mare specialista. Ea nu mai este demult, dar am incercat sa realizez ceva asemanator, cu o nota inedita data de ciuperci si tarhon verde.
Curatam si maruntim zarzavaturile. Curatam si taiem ceapa pestisori. Incalzim intr-o oala incapatoare 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, adaugam aripioarele de pui curatate, sau alte maruntaie de pui, spate, gat, etc. Amestecam usor, lasam sa se prajeasca putin carnea, presaram boiaua, , adaugam faina si 2 l de apa.
Lasam totul sa dea cateva clocote, pana carnea s-a inmuiat un pic. Atunci adaugam in ordinea fierberii morcovii, patrunjelul si telina, apoi dupa cateva minute gulia, conopida rupta in buchetele potrivite, la urma mazarea si ciupercile taiate felii. Fierbem totul impreuna 30- 40 de minute.Dregem cu sare, piper, iar inainte de a lua de pe foc adaugam o lingura de tarhon proaspat.
Lasam, reducand focul, sa se extraga aroma tarhonului. In bolul in care servim, amestecam smantana dulce, smantana groasa si galbenusul de ou, adaugam 1 -2 linguri de supa, omognizam, apoi adaugam tot mai multa supa pana cand totul cu legume si carne cu tot se amesteca cu smantana. Servim fierbinte , cu paine alba, daca vrem.