O sunca ce este foarte buna si inlocuieste cu succes mezelurile din comert. Ca si la pastrama de pui, trebuie nitica rabdare in procesul de preparare, dar rezultatul final merita totul.
Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere.
Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent,se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii de usturoi.
Se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mediu.
Intre timp uleiul se amesteca cu fulgii de ardei iute, iar restul ingredientelor se piseaza sau se macina mare si se amesteca.
Se scoate carnea din tava, se unge cu ulei, apoi se tavaleste prin amestecul de condimente. Se pune din nou in tava (din care am scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se da la cuptor la foc foarte mic, pentru 20-30 de minute. Carnea trebuie sa fie coapta dar nu uscata.
Se lasa la racit apoi se feliaza. Se poate servi ca atare, adaugata in salate sau alte preparate culinare.