Daca va spun ca am facut cel mai bun cheesecake din viata mea, ma crede cineva? Va rooggg....va rooogg credeti-ma...sunt sfarsita...e cel mai bun. Nu stiu cum sunt celelelate, toata lumea face cheesecake...dar asta al meu e the best. Si toata chestiunea vine de la blatul estrem de ..pfiu....pufos...nu pot sa ii spun pufos.....blat mirific. Ti se topeste in gura...si asta pentru ca am folosit in el biscuitii pettit beurre de la Boromir...sunt cei mai buni, credeti-ma si nu m-a platiti nimeni pentru a lauda). Iar elementul secret al blatului? ha...migdalele rasnite... dap, dap, dap. Mai aveam un rest in punga si am zis... bai frate e rost sa le termin. Tot plec..ce naiba? ia sa le azvarl icisea ''ca rau n-or face"... Good ideea!!!! Doamneee ce blat! Acum na...daca nu il laud eu..cine sa mi-l laude? Dusmanii? hhmmmm asta n-ar fi un lucru rau :D Dar...si crema..cremoasa..de cremoasa..dulcica numa cat sa nu iti vina nici rau dar nici sa nu te ispiteasca sa mai ceri o felie..si iote asa...se duse rapid ditai tava de 26cm de cheesecake.
Biscuitii bagati-i la robot si prefaceti-i in praf...sau macelariti-i bine de tot cu sucitorul....ideea e sa ii faramitati cat mai fin posibil. Pudra obtinuta o puneti intr-un bol si amestecati-i bine de tot cu untul taiat bucati. La final adaugati si migdalele rasnite fin (pudra de migdale sau migdale rasnite oraf gasiti in orice kaufland). Amestecati bine si puneti amestecul asta intr-o tava rotunda, cu inel de 26 cm, nivelati bine si dati la cuptor, la foc moderat, cam 5-7 minute. Dupa care scoateti tava si turnati deasupra crema de branza.
Pentru umplutura de branza, amestecati branza cu laptele rece si iaurtul. Dupa ce ati amestecat astea , o turnati intr-un blender, adaugand zaharul, esenta si ouale. Blenduiti la viteza maxima cateva minute...and ...turnati amestecul obtinut in tava tocmai scoasa din cuptor, adica peste blatul semi-copt.
Dati la cuptor la foc moderat si lasati pana se coace.
Scoateti si lasati la racit dupa care pudrati cu zahar pudra, daca vreti sa il consumati asa simplu... E o nebunie...Altfel ii puteti adauga fructe proaspete putin acrisoare....sau dulceata de zmeura, visine....si putintica frisca....sau stropiti-l cu ciocolata...sau din toate astea...pe bune...ca o sa va ploua in gura iar simturile va vor lua-o razna. Noroc ca e pe weekend si aveti timp sa va dezmatati cu cheesecake-ul meu.
Pofta buna!