Dragii mei, bine v-am găsit în acest loc minunat pe care îl urmăresc de vreo 2 ani. Acum mi-am făcut curaj să vă scriu chiar dacă îmi doresc de mult timp să o fac. Sunt la început de drum în această minunată călătorie culinară și sper ca încet cu încetul să avansez dar...toate la timpul lor.
În cele ce urmează o să vă prezint o rețetă care mie îmi place mult. E foarte sănătoasă și po trivită pentru cei care țin dieta dukan, dar nu numai...:)
Mai intâi de toate, curățăm legumele: conopida o desfacem în buchețele iar morcovii îi tăiem rondele și le punem la fiert într-o oală unde avem apă cu sare. Le lăsăm pe foc 15 min, iar între timp dăm drumul la cuptor la foc moderat. Batem ouăle cu sare, apoi adăugăm brânza, iaurtul și restul condimentelor, mai puțin pătrunjelul.
Dacă au trecut cele 15 min scoatem legumele din oală și le punem intr-un vas de yena sau o formă de silicon. Punem deasupra amestecul de ouă și dăm la cuptor pentru 30-40 min.
După ce este gata, vă dați seama după crusta care se formează deasupra, scoatem sufleul din cuptor îl lăsăm să se racească puțin, apoi presărăm pătrunjel verde și îl servim așa simplu sau lângă o salată.
Eu l-am servit cu salată de sfeclă.
Poftă bunà!
1
apa pentru legume trebuie să fiarbă în momentul când le punem în oală
2
se coace mai ușor in forma de silicon având în vedere că nu folosim ulei în rețetă