Sufleu de cascaval cu hribi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2014 | 11657 vizualizari

 

Am fost la cules de ciuperci, am gasit o gramada buna de hribi. Am pus la uscat dar am si folosit cativa in stare proaspata . Una dintre retetele la care le-am folosit este acest sufleu . L-am facut saptamana trecuta pe cand mi-au venit musafirii si l-am servit alaturi de o salata de fasole uscata .

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr brnaza telemea
  • 3 hribi mai mari (cam 200 gr) + 1 catel usturoi + putin patrunjel verde tocat
  • unt (pt uns formele )
  • 1 lingura faina(pt tapetat formele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cascaval cu hribi:

Formele de sufleu le ungem cu unt si tapetam cu faina si le punem in frigider pana cand terminam de preparat aluatul .

Cuptorul trebuie incalzit la 200 grade .

Incep prin spalarea , curatarea si taierea hribilor proaspeti . Ii taiem cubulete mici .

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare

Intr-un wok incins punem hribi , presaram putina sare (nu trebuie ulei pentru ca sarea va scoate apa din ei si se vor gati suficient); si calim . Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul verde , mai amestecam putin si dam deoparte . Trebuie sa se raceasca .

Pana se racesc hribi pregatim ouale . Separam albusul de galbenus .

Branza telemea o dam pe razatoarea mare , la fel si cascavalul . Din cascaval lasati nerazuit o parte; cat sa putem pune deasupra fiecarui sufleu 3-4 bucatele mici.

Galbenusurile de ou le amestecam cu faina si cu branza telemea razuita, precum si cu cascavalul . Omogenizam si adaugam si hribi caliti si raciti . Punem deoparte pana cand batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .

Teoretic nu ar mai trebui adaugata sare , dar asta depinde de cat de sarata este branza telemea . Daca credeti ca trebuie mai sarat mai puneti putina sare .

Se pot adauga ierburi frantuzesti, patrunjel, busuioc etc .

Cand albusurile sunt batute bine (cam 5 minute), adaugam albusurile in compozitia cu galbenusrile si amestecam prin rasturnare, de jos in sus cu o paleta .

Scoatem formele din frigider , punem aluat in ele , sa ramana de un deget goale si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute , dupa care reducem focul la 180 grade si mai lasam cam 10 minute.

Scoatem tava punem repede cateva bucatele de cascaval pe fiecrae soufle si dam din nou la cuptor cam 2 minute .

Servim cald .

Se va lasa foarte mult pe masura ce se raceste .

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti forme mai mici atunci poate sa iasa chiar si 6 portii.

2

Se pot folosi alt soi de ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval cu hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cascaval