Sufleu de cartofi cu sunca

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 8 Aug 2010 | 5486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi de fiert
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 200 g ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 200 g sunca fiarta
  • 50 g pesmet
  • 100 g cascaval
  • 3 oua
  • 375 ml lapte
  • nucsoara rasa
  • sare si piper macinat
  • 40 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu sunca:

Se spala cartofii si se presara deasupra chimenul. Se acopera cu apa si se fierb acoperit timp de aprox. 25 minute.

Intre timp se curata ceapa, se taie felii subtiri si se caleste in ulei, pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor si oregano, apoi se ia de pe foc.

Se taie sunca in cubulete mici si se da cascavalul pe razatoare. Se bat ouale, se adauga laptele, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Se unge cu unt un vas termorezistent. Se varsa apa de pe cartofi, se curata si se taie rondele. Se aseaza in vas in straturi alternante cu sunca si ceapa.

Se toarna deasupra amestecul de oua si lapte, se presara cascavalul ras si pesmetul. Se baga la cuptor si se coace 30-40 de minute. Daca suprafata se rumeneste prea repede se acopera cu o folie de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.08.2010, 18:18

ce interesant

rivka 1

09.08.2010, 10:39

ce bine arata!
eu mi-am spart vasul de yena si acum nu mai gasesc nicunde de cumparat, parca nu s-ar mai produce.... e chiar culmea, cand aveam erau peste tot , la preturi de nimic...

mena29 1

09.08.2010, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui cu ciuperci