Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

de Adi in Mancaruri cu carne, 30 Mar 2019 | 6921 vizualizari

 

Mai simple și mai sanatoase au iesit aceste chiftele preparate la cuptor. 
Si in plus, nu am mai avut grija lor, sa le intorc sa nu se arda.

 

INGREDIENTE

  • 1500 gr carne tocata, vita + porc
  • 4 cepe mici, sau 2 mari
  • 4 cartofi, medii
  • 2 capatini de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lingura de sare
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 2 lingurite de cimbru
  • 1 lingurita de maghiran uscat
  • 2 lingurite de boia dulce si afumata
  • 3 oua
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor:

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele.

Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata.

Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid, presandu-i in maini si ii adaugam peste carnea tocata.

Adaugam si condimentele, sarea, patrunjelul verde, tocat, cele trei oua si amestecam bine compozitia de chiftele, pana se omogenizeaza.

Formam chiftele cam cat o minge de ping pong si le asezam in forme de briose.

Le dam la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau pana sunt bine rumenite.

Avem grija ca pe la jumatatea timpului, sau cand incep sa se rumeneasca pe prima parte, sa le intoarcem si pe partea cealalta.

Le servim calde sau reci, dupa preferinte.

TIPS-URI

1

Este bine sa lasam compozitia de chiftele 30 de minute la rece, pentru a se intrepatrunde aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti pufoase